- Úvod
- MLÉČNÉ VÝROBKY
- BEZLAKTÓZOVÉ
BEZLAKTÓZOVÉ
BEZLAKTÓZOVÉ mléčné výrobky se vyrábějí z klasického kravského, kozího nebo ovčího mléka. Při výrobě se do výrobků přidává laktáza, která laktózu rozštěpí na glukózu a galaktózu. Tedy jednodušší cukry, které už dokáže člověk přímo strávit.
Díky rozštěpené laktóze na glukózu a galaktózu mají bezlaktózové potraviny oproti klasickým sladší chuť.
Pro označení „se sníženým obsahem laktózy“je přípustné množství 1 g laktózy na 100 g (100 ml), a to ve formě určené k přímé konzumaci.
Pokud nese potravina označení „bezlaktózový“, obsah laktózy musí být maximálně 0,01 g (10 mg) na 100 g (100 ml), opět ve stavu určeném pro přímou spotřebu.
zdroj: vitalia.cz