- Úvod
- VAŘENÍ
- DROŽDÍ / KVASNICE
- Biovegan Kvas bez droždí 20g bio
Biovegan Kvas bez droždí 20g bio

- Kompletní specifikace
- Biovegan Kvas bez droždí 20g biobez DPH
Kvas bez droždí
Upečte si chleba bez droždí!
Pekařský kvas BIOVEGAN se vyrábí bez použití medu a kvasnic. Díky svému mírnému charakteru je dobře snášen alergiky na kvasinky a je obzvláště lehký na žaludek.
Složení: Kukuřičný škrob*, startovací kultura.
*z kontrolovaného ekologického pěstování
Příprava chleba bez kvasnic
550 g celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky (bez žitné)
1 lžička soli
500 ml vlažné vody
trochu tuku na pekáč
Obsah sáčku postupně za stálého míchání nalijte do 350 ml vlažné vody pomocí vysoké štíhlé nádoby a míchejte metličkou. Vařečkou vmíchejte 300 g mouky, nepoužívejte prosím kov. Poté těsto poprášíme moukou. Mísu zabalte do utěrek a nechte na teplém místě (30-35 °C) kynout asi 12 hodin. Zkontrolujte teplotu teploměrem. (Tipy pro dosažení teploty jsou níže)
Do směsi vmíchejte 150 ml vlažné vody. Poté vmícháme 150 g mouky a na závěr těsto opět zaprášíme moukou. Těsto přikryjeme a dáme na teplé místo (30-35 °C) na cca 5-8 hodin. Těsto by mělo mít poloviční výšku.
Poté přidejte 100 g mouky a 1 lžičku soli a těsto dobře promíchejte. Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Přikryjeme utěrkou a pevně zabalíme a necháme na rovnoměrně teplém místě (30-35 °C) 2 hodiny kynout.
Troubu předehřejte na 180 °C a po odležení pečte chléb cca 60 minut. Poté chléb vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce.
Země původu: Německu