Logo
0 ks
za
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 3 000,00 Kč bez DPH a máte dopravu ZDARMA
Novinky
26.09.2022
Provamel
Výroba rostlinných potravin je extrémně efektivní z hlediska zdrojů. Například sójové nápoje vyžadují pouze polovinu orné půdy, 4krát méně vody a způs... číst celé
21.05.2022
Kosmetika Cosnature
Naši milí zákazníci, Nově jsme pro Vás náš e-shop rozšířili o přírodní kosmetiku značky Cosnature a rozhodli jsme se proto Vás s ní trochu seznámit. ... číst celé
02.08.2020
Co se skrývá pod pojmem SPEICK
Speick je německý rodinný podnik s více než 80 letou tradicí. Na jeho začátku stál Walter Rau, když v roce 1928 převzal rodinnou továrnu na výrobu jád... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Spojte se s námi

  1. Úvod
  2. VAŘENÍ
  3. DROŽDÍ / KVASNICE
  4. Biovegan Kvas bez droždí 20g bio

Biovegan Kvas bez droždí 20g bio

BIO VEGAN

Kvas bez droždí Upečte si chleba bez droždí! Pekařský kvas BIOVEGAN se vyrábí bez použití medu a kvasnic. Díky svému mírnému charakteru je dobře snáše... celý popis
Číslo produktu:4005394141021
EAN kód:4005394141021
Výrobce:Biovegan
Balení:12 ks
Kompletní specifikace

Kvas bez droždí

Upečte si chleba bez droždí!

Pekařský kvas BIOVEGAN se vyrábí bez použití medu a kvasnic. Díky svému mírnému charakteru je dobře snášen alergiky na kvasinky a je obzvláště lehký na žaludek.

Složení: Kukuřičný škrob*, startovací kultura.

*z kontrolovaného ekologického pěstování

Příprava chleba bez kvasnic

550 g celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky (bez žitné)
1 lžička soli
500 ml vlažné vody
trochu tuku na pekáč

Obsah sáčku postupně za stálého míchání nalijte do 350 ml vlažné vody pomocí vysoké štíhlé nádoby a míchejte metličkou. Vařečkou vmíchejte 300 g mouky, nepoužívejte prosím kov. Poté těsto poprášíme moukou. Mísu zabalte do utěrek a nechte na teplém místě (30-35 °C) kynout asi 12 hodin. Zkontrolujte teplotu teploměrem. (Tipy pro dosažení teploty jsou níže)

Do směsi vmíchejte 150 ml vlažné vody. Poté vmícháme 150 g mouky a na závěr těsto opět zaprášíme moukou. Těsto přikryjeme a dáme na teplé místo (30-35 °C) na cca 5-8 hodin. Těsto by mělo mít poloviční výšku.

Poté přidejte 100 g mouky a 1 lžičku soli a těsto dobře promíchejte. Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Přikryjeme utěrkou a pevně zabalíme a necháme na rovnoměrně teplém místě (30-35 °C) 2 hodiny kynout.

Troubu předehřejte na 180 °C a po odležení pečte chléb cca 60 minut. Poté chléb vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce.

 

Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota kJ/kcal: 1609 kJ / 379 kcal
Tuk: 0,5g
z toho: nasycené mastné kyseliny: <0,1 g
Sacharidy: 93g
z toho cukry: <0,5g
Vláknina: <0,5 g
Protein: 0,5g
Sůl:0,1 g


Země původu: Německu 

Zboží zařazeno v kategoriích
PRODEJNA MALOOBCHOD

BIO MARKET
Dvůr Králové nad Labem 544 01
náměstí Odboje 1843
PO-PÁ: 8:00 - 16:30 hod.
SO: 9:00 - 11:30 hod.

KONTAKT
Lucie Hejduková
8-16.30 hod
© BIOTRADECORP s.r.o. - prodejce a dovozce bio potravin a zdravých potravin
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz