Zmrzlina čokoládová 89g BIO

- Kompletní specifikace
- Zmrzlina čokoládová 89g BIObez DPH
250ml studeného mléka (homogenizovaného s 3,5% tuku)
pro přípravu veganské zmrzliny 150 ml studeného sójového mléka a 100 ml studené sójové smetany.
Doporučujeme použít velmi studenou tekutinu (o teplotě mezi 3°C - 6°C), mléko nebo sójový nápoj se sójovou smetanou vložte před přípravou zmrzliny na 30 minut do mrazničky.
Postup:
Studenou tekutinu odměřte a vlijte do vysoké, štíhlé nádoby (o objemu ca 1,5 l).
Tekutinu pomocí elektrického šlehače šlehejte 1/2 minutu na nízký stupeň rychlosti, takže se objem tekutiny zvětší zhruba 4x (sójová varianta zvětší svůj objem nepatrně). Pokud nebyla tekutina pro přípravu zmrzliny dostatečně studená, svůj objem po našlehání tolik nezvětší.
Vypněte šlehač, vysypte celý obsah sáčku do pěny a začněte opět šlehat. Nejdříve chvíli na na nízké otáčky, pak (asi 1 minutu) na na střední otáčky a nakonec krátce na nejvyšší otáčky. Vznikne jemná, krémová pěna.
Pokud chcete být kreativní, přidejte v této fázi do pěny různé přísady (čokoládové piliny apod.) a opatrně je do pěny pomocí lžíce vmíchejte.
Připravenou zmrzlinovou pěnou naplňte dózu na zmrzlinu a přikryjte víčkem. Vložte do mrazničky (doporučená teplota min. -18°C) na 6-8 hodin.
Před podáváním nechte hotovu zmrzlinu chvíli při pokojové teplotě odtát.
Roztátou zmrzlinu opět nezmrazujte!
Složení:
cukr moučka*, glukózový sirup*, inulin*, kakao*, strouhaná čokoláda*, 3,5% ( surový třtinový cukr*, kakaová hmota*, kakaové máslo*, emulgátor: sójový lecitin*), zahušťovadlo: pektin, guarová guma*, xanthan, karobová mouka*.
* = z kontrolované ekologické produkce.
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota kJ / kcal 1639 kJ / 389 kcal
tuk 4,2g
z toho nasycené mastné kyseliny 2,7g
sacharidy 79,5g
z toho cukr 73,3g
vlákniny 12,4 g
protein 2,0 g
sůl 0,07 g
vhodné pro vegany
Země původu:Německo 89 g