- Úvod
- Trvanlivé potraviny
- Zmrzlina jahodová 86g BIO
Zmrzlina jahodová 86g BIO

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Zmrzlina jahodová 86g BIObez DPH
Potřebujete:
250ml studeného mléka (homogenizovaného s 3,5% tuku)
pro přípravu veganské zmrzliny 150 ml studeného sójového mléka a 100 ml studené sójové smetany.
Doporučujeme použít velmi studenou tekutinu (o teplotě mezi 3°C - 6°C), mléko nebo sójový nápoj se sójovou smetanou vložte před přípravou zmrzliny na 30 minut do mrazničky.
Postup:
Studenou tekutinu odměřte a vlijte do vysoké, štíhlé nádoby (o objemu ca 1,5 l).
Tekutinu pomocí elektrického šlehače šlehejte 1/2 minutu na nízký stupeň rychlosti, takže se objem tekutiny zvětší zhruba 4x (sójová varianta zvětší svůj objem nepatrně). Pokud nebyla tekutina pro přípravu zmrzliny dostatečně studená, svůj objem po našlehání tolik nezvětší.
Vypněte šlehač, vysypte celý obsah sáčku do pěny a začněte opět šlehat. Nejdříve chvíli na na nízké otáčky, pak (asi 1 minutu) na na střední otáčky a nakonec krátce na nejvyšší otáčky. Vznikne jemná, krémová pěna.
Pokud chcete být kreativní, přidejte v této fázi do pěny různé přísady (čokoládové piliny apod.) a opatrně je do pěny pomocí lžíce vmíchejte.
Připravenou zmrzlinovou pěnou naplňte dózu na zmrzlinu a přikryjte víčkem. Vložte do mrazničky (doporučená teplota min. -18°C) na 6-8 hodin.
Před podáváním nechte hotovou zmrzlinu chvíli při pokojové teplotě odtát.
Roztátou zmrzlinu opět nezmrazujte!
Složení:
cukr moučka*, glukózový sirup*, inulin*, jahodový prášek* 8,4%, zahušťovadlo: pektin, guarová guma*, xanthan, karobová mouka*.
* = z kontrolované ekologické produkce.
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota kJ / kcal 1548 kJ / 366 kcal
nutriční respekt kapat suchý produkt
tuk 0,5g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
sacharidy 83,3g
z toho cukr 77,8g
vlákniny 12g
protein 1,0g
sůl 0,05 g
vhodné pro vegany
země původu Německo 86 g