- Úvod
- VAŘENÍ
- DROŽDÍ / KVASNICE
- Biovegan Špaldový kvásek tekutý 100g bio
Biovegan Špaldový kvásek tekutý 100g bio

- Kompletní specifikace
- Biovegan Špaldový kvásek tekutý 100g biobez DPH
Špaldový kvásek tekutý
Oříškově lahodné! Uchová chléb déle čerstvý!
Pro šťavnatý špaldový kváskový chléb, který potěší rodinu. Hodí se do slaných i sladkých pomazánek.
Složení: Voda, moučné výrobky (špalda) *, startovací kultury, brandy ocet*, sůl.
*z kontrolovaného ekologického pěstování
Příprava špaldového chleba (na 2chleby)
700 g špaldové mouky typ 630
300 g špaldové celozrnné mouky
2 sáčky mistrovského pekařského droždí BIOVEGAN
700 ml vlažné vody
2 lžičky soli
trochu tuku na pekáč
Mouku, droždí a sůl dobře promícháme. Přidejte 700 ml vody a vypracujte hladké těsto. Přidejte obsah sáčku a hněťte hnětací hákem 5 minut na nejnižší stupeň, poté 2 minuty na střední stupeň. Přikryjte a nechte těsto na teplém místě 45 minut kynout. Poté důkladně prohněteme, rozpůlíme a necháme přikryté kynout ve 2 vymazaných formách 15 minut.
Předehřejte troubu na 200 °C, aby vzduch cirkuloval, a poté pečte dva bochníky chleba v misce s vodou asi 50 minut. Po upečení oba bochníky vyklopíme a necháme úplně vychladnout na mřížce.
Výrobce: Biovegan GmbH; Bonefeld, Deutschland